FÉS LA TEVA RATAFIA

Programación de Actividades
Amb la intenció de recuperar el coneixement i aplicacions d'aquelles plantes del nostre entorn que tradicionalment han estat usades amb finalitats curatives, culinàries i aromàtiques. Ens endinsarem en un espai natural, arran de mar (L'Escala), on es cultiven, en producció ecològica i de manera artesanal

Des de el Far d'Alexandria amb col·laboració i de la mà d'Emporarom, us proposem una visita/taller/experiència d'allò més olorosa, gastronòmica i curiosa.

 

Passejarem entre plantes aromàtiques, medicinals i culinàries  per conèixer que es la RATAFIA, el seu procés d' elaboració i quines plantes ens ajuden a aportar gust, aroma i propietats a aquesta beguda.

 

Després de tastar i recollir les diferents plantes, valorarem quina pot ser una bona proporció per aconseguir una bona ratafia casolana, deixant però, que cadascú pugui potenciar aquells gustos, aromes o propietats que més li agradin a l'hora de fer-la pròpia, d'aquesta manera amb un recipient adequat i amb la quantitat d'alcohol que es desitgi podrem elaborar-la.

 

A més, posteriorment farem un VERMUT AROMÀTIC, on degustar diferents productes on les plantes són les protagonistes.

 

Tastarem una sèrie de tapes o petits aperitius elaborats amb plantes fresques acompanyats del vermut Vidorra, creat per Emporarom  amb el celler Mas Vida i la xef Iolanda Bustos.

 

Finalment, després del vermut aromàtic (ben complet), ens prepararan un risotto i unes postres casolanes del camp.

 

Vaja, un dia rodó !! Coneixements, elaboració de producte (que ens emportarem), vermut i dinar sa i natural !!   

 

Tot inclòs per : 55 euros (incloses despeses de gestió i manteniment)

 

Data: DISSABTE 8 de JUNY de 2024

 

Grup màxim: 15 persones 

 

Duració: 4 hores + el dinar    

 

¿Estás interesado en esta actividad?
Si estás interesado en esta actividad, facilítanos tus datos y nos pondremos en contacto contigo informarte.